hattar

Köp hattar av hög kvalitet och ta väl hand om dem

Köp hattar av hög kvalitet och ta väl hand om dem

editorial

En hatt är ett mycket bra sätt att komplettera en look, sommar som vinter. En tunn stråhatt är perfekt på sommaren då den skyddar mot starka solstrålar och en filthatt (exempelvis en fedora) kan erbjuda skydd mot väder och vind i blötare och kallare form. För att en hatt ska hålla länge så är det viktigt att investera i en som är av bra kvalitet samt att vårda den väl. 

Hur tar man hand om en hatt på bästa sätt?

En filthatt kan man fräscha upp genom att ånga och borsta den. Har hatten blivit dammig eller om små hår fastnat på den så kan man använda en hattborste och roller. När man borstar en hatt ska man borsta ovansidan moturs och undersidan medurs. Det är inte rekommenderat att använda sig av fläckborttagning eller rengöringsmedel eftersom det kan skada hatten. Har hatten blivit blöt så ska man låta den lufttorka på en välventilerad plats.

image

Hatten mår som bäst när den sitter på ett huvud, men man vill kanske inte ha på sig hatten varje dag, då är det viktigt att förvara den på bästa sätt så att den inte blir skadad. Det gör man genom att lägga den på en hatthylla eller i en hattask där man kan se till att kronan eller brättet inte blir ihoptryckt. Man ska inte heller förvara hatten i direkt solljus eftersom det med tiden bleker den. Har man en stråhatt däremot så behöver man inte bekymra sig så mycket om rengöring och förvaring. De kan till exempel torkas av med en fuktig trasa när de blivit smutsiga. 

Kvalitets hattar online

Det är som sagt viktig att välja en hatt av kvalitet för att den ska hålla i längden. High5Shop är en webbshop med brett utbud av högkvalitativa hattar. Där hittar man hattar i flera olika modeller och färger samt användbara tillbehör såsom hattborstar.