akrylspeglar

Akrylspeglar kan användas för att ersätta speglar i glas

Akrylspeglar kan användas för att ersätta speglar i glas

advertorial

Speglar är väldigt fina och användbara i ett hem. Förutom att man kan spegla sig i dem så kan de få ett rum att kännas större och ljusare. Speglar reflekterar ljuset bra vilket gör att de kan vara trevliga att placera lite här och där i hemmet, men framförallt i hörn eller andra utrymmen som kan kännas lite mörka. Speglar är ofta också populära bland barn, bland annat eftersom många tycker om att spegla sig själva eller göra solkatter med hjälp av reflektionen. Nackdelen med speglar är dock att de går sönder relativt lätt och splittras i vassa skärvor. 

Akryl kan vara en bra ersättare för glas

Det kan därmed vara klokt att ibland välja akrylspeglar istället för speglar i glas. Detta kan vara speciellt bra om man till exempel vill ha en spegel på en vägg där det inte är möjligt att hänga upp något tungt. En akrylspegel är i regel inte lika tung som en spegel i glas och behöver därmed inte en så avancerad anordning för att kunna hänga kvar på väggen. Det är dock viktigt att montera spegeln helt rakt för att den ska se så bra ut som möjligt.

akrylspeglar

Akrylspeglar är också väldigt bra att använda i barnrum. Ett barn kan leka med en akrylspegel utan risk för att den kommer att krossas och i värsta fall skada barnet. Utöver att använda akrylspeglar som just speglar i hemmet så kan de även användas i diverse gör det själv-projekt. 

Reptåliga akrylspeglar i flera storlekar

Hos e-plast.se finns slagtåliga och robusta akrylspeglar i två storlekar. De finns i bredden 750 eller 2050 millimeter samt 1000 eller 3050 millimeter långa skivor som är 3 millimeter tjocka. Vill man inte köpa en hel skiva så kan man enkelt ange i millimeter hur lång och bred skiva man vill ha. Hos e-plast.se finns även reptåliga akrylspeglar som har fått en särskilt hård beläggning, vilket ger den sin mycket reptåliga yta.