Att skjuta upp tandläkarbesöket kan bli dyrare

Man har mycket att vinna på att regelbundet besöka tandläkaren men tyvärr är det många som skjuter upp besöket. Det är kanske en kostnad som många hellre lägger på roligare saker medan andra undviker att gå på grund av rädsla för att det ska göra ont. Ibland har man heller inte råd att gå till tandläkaren. Men att skjuta upp besöken riskerar snarare att det i längden blir mer kostsamt än vad det kanske hade behövt bli från början. Meningen med att regelbundet se över sin tandhälsa är just att upptäcka och förebygga fel och brister innan de leder till ordentliga fel.

 

Förebyggande tandvård

Att regelbundet ta bort tandsten motverkar tandlossning, något som är kostsamt att åtgärda. Och början till karies kan man ofta behandla med extra tandborstning och behandling med fluorpreparat så att angreppet stannar av och man slipper laga sina tänder. Men dessa enkla behandlingar kan bara sättas in om man regelbundet går till tandläkaren så att problemen upptäcks i tid. I Sverige har man rätt att själv välja vilken tandläkare man vill gå till. Man kan välja folktandvården eller en privat tandläkare. Som vuxen måste man själv betala sin tandvård men en viss del av den ingår i det så kallade högkostnadsskyddet. 

 

Jämför prislistor

Letar man efter en ny tandläkare kan det vara en god idé att jämföra de olika klinikernas prislistor då det kan skilja en hel del mellan de olika behandlingarna. Behöver man akut tandvård kostar det vanligtvis mycket mer än ett i förväg inplanerat besök. Att även välja en modern klinik specialiserad på det som man eventuellt behöver hjälp med är bra, som exempelvis tandreglering, tandimplantat eller tandblekning. Fråga vänner efter rekommendationer eller kolla recensioner på nätet om ni exempelvis letar tandvård i Järfälla. En mottagning med specialistkompetens hittar du bl a här: https://www.glorident.se/.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *