brunnsborrning

Billigt och klimatsmart

Billigt och klimatsmart

Att jordens mitt är väldigt varm är nog ingen nyhet, men tyvärr är det få som använder sig av den möjligheten för att värma upp sina bostäder. Genom att använda en liknande teknik som vid brunnsborrning kan man även borra för att installera bergvärme i västerås.

Det innebär en ganska stor investering vid själva installationen men sedan blir det en så låg uppvärmningskostnad framöver så att man på några år i regel har sparat in de pengarna. När bergvärmen väl är installerad så är det nämligen endast små reparationer som kan behövas och som dessutom är mycket enkla och billiga att utföra.  

Mark eller berg  

Skillnaden mellan markvärme och bergvärme är att man antingen lägger långa slingor i marken eller borrar neråt som vid brunnsborrning. Fördelen med bergvärme är att man inte behöver oroa sig vid framtida markarbeten, där man annars kan råka gräva av någon slinga.

Det finns en del andra skillnader också, men i stort sett är det samma utgångsläge där man drar nytta av den energin som både kommer inifrån jorden och även solens strålar som värmer utifrån. Har man dessutom ett boende som står på berggrund så är det inte så mycket att välja bland.  

Proffs på borrning

Eftersom brunnsborrning och borrning för bergvärme följer samma teknik och i stort använder sig av samma verktyg, så är det vanligt att företag erbjuder båda dessa tjänster till sina kunder. Har man nytta av båda och så kan det vara en god idé att slå till och utföra både en brunnsborrning och en installation av bergvärme när man ändå har företaget på plats.

För att utföra den ena åtgärden så får man även information som underlättar vid den andra och därför blir det billigare än att använda sig av två olika företag. Har man dessutom alla verktyg på plats så sparar det på arbetstiden.