Certifierad låssmed i Stockholm

Låsen är en del av bostadens säkerhetssystem och det är viktigt att den låssmed man anlitar är certifierad. Detta gäller oavsett om man bara ska göra kopior av nycklar, få upp en dörr när man låst sig ute, eller om man ska installera ett helt larmsystem. På SLR:s hemsida kan man enkelt kontrollera om en viss låssmed är certifierad, men också få tips om certifierade låssmeder i exempelvis Stockholm.

Det är vanligare än man tror att man låser sig ute eller att låset går sönder. Att därför alltid ha telefonnumret till en certifierad låssmed inlagt i mobilens telefonlista kan spara mycket tid. Men man ska tänka på att välja en låssmed i närheten av där man bor. Då får man snabbare hjälp vid akut låsöppning, men det blir också billigare eftersom man även får betala för den tid som det tar för låssmeden att ta sig till och från adressen.

 

 

Moderna låssystem för företag och bostadsrättsföreningar

De flesta lås används dagligen, och särskilt för en bostadsrättsförening eller fastighet dit många människor har access kan det vara bra att regelbundet serva låsen så att de inte går sönder. Beroende på fastighet och lokal kan det ibland också passa bättre med andra låssystem och passagesystem. Genom att öppna dörren med exempelvis en blipp slipper man byta ut hela låset om blippen skulle gå förlorad eftersom det räcker med att spärra den specifika blippen. 

Som nyinflyttad i en villa eller lägenhet kan det också vara bra att byta ut bostadens alla lås eftersom det kan finnas kopior av nycklar i orätta händer. Vill man se över husets eller fastighetens säkerhetssystem kan det vara bra att kontakta exempelvis lasman.se och först be om ett kostnadsförslag. Ofta kommer låssmeden först ut på ett kostnadsfritt besök för att bedöma vilka förbättringar som kan göras och lämnar därefter en offert.