Gasspis i moderna kök

Gasspis i moderna kök

Att använda en gasspis istället för elspis har flera fördelar. Många som använder sig av gasspis upplever att den är snabbare än en elspis och även reagerar direkt vid ändring av temperaturen då lågan ställs manuellt. Det är just därför kockar föredrar att arbeta med gasspis.

En annan viktig fördel är att den fungerar även vid strömavbrott. En gasspis drivs och skapar värme genom förbränning av gasbränsle, bland annat naturgas och gasol. Bor man i Stockholm kan man till exempel få hjälp av Gasservice Stockholm som enkelt kan koppla på fastigheten på ledningarna till stadsgasen med naturgas.

För fastighetsägare och hyresvärdar kan det vara en god investering att satsa på en inkoppling av gas vid renovering av lägenheter, man sparar ju även på elpriset. 

 

Smart lösning

Fördelarna med gasspis stannar inte bara vid att den presterar bättre, den drar mindre energi än en elspis. Elspisen är den maskin i hushållet som drar absolut mest ström. En gasspis måste inte vara ansluten till ett stadsnät utan det går lika bra att driva den med traditionell gasol på tub.

Vissa varianter av gasspisar har även ett eget program för att rengöra spisen, till exempel med hjälp av ånga. Men materialet är tåligt så man kan rengöra en gasspis på samma sätt som en el-spis med glaskeramikhäll.

Rangecooker

Gasspis kallas även för Rangecooker och har använts sedan 1800-talet. Så om man bortser från vedspisar så är rangecookern den äldsta typen av spis som vi har.

Det finns en mängd varianter, storlekar och utseenden. Men som regel är en gasspis ganska rejäl med exklusiva detaljer som förvandlar vitvaran till ett designobjekt i hemmet.

Så inte nog med att gasspisen är både bättre och billigare att använda, den är också mer driftsäker och i många fall snyggare. Med dagens utbud blir den en garanterad fokuspunkt i köket.