Köp en ukulele till någon du tycker om

Det här med presenter är inte alltid lätt. Då och då har man turen att det går lätt att fixa en present. Vissa gånger har man planerat den perfekta presenten i förväg och vet precis vad man ska köpa. Andra gånger dyker det bara upp något som man inser passar personen som handen i handsken. 

Men ibland går det bara trögt när man ska försöka hitta en present. Man går i butiker i timmar och känner noll inspiration. Man frågar sig vad personen ens kan vilja ha, och kommer bara fram till svaret att personen redan har allt. Vad köper man då? 

Man kan ju landa i att materiella gåvor faktiskt inte är så viktiga, och att det är bättre att ge bort en upplevelse. Men ibland vill man kanske ändå ge någon pryl som kommer finnas kvar. En sak man kan ge bort är ett musikinstrument. Ja, musikinstrument kan vara både otympliga och dyra. Men det finns mindre instrument som har ett lite mer överkomligt pris. En ukulele, till exempel.

 

 

Vad ska man med en ukulele till?

En ukulele ser ut ungefär som en gitarr, men den är mindre och har bara fyra strängar. Så det är alltså inte samma sak som en gitarr. 

Varför skulle din vän vilja ha en ukulele då? Ja, det är förstås inte säkert att personen ifråga vill. Men det kan ju vara roligt att ha ett eget instrument att spela på. En ukulele är liten och smidig att ha på hyllan och plocka fram då och då när man vill spela. 

Och visst funkar ukulelen som ett kul instrument om man bara vill lära sig att spela några ackord. Men ännu roligare är väl om man går in för att lära sig. Så ge din vän en ukulele och utmaningen att lära sig spela.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *