elektriker Täby

Lösningen man behöver från en elektriker i Täby

Lösningen man behöver från en elektriker i Täby

editorial

Så mycket i vårt liv är beroende av elektricitet. Att värma upp hemmet eller få varmvatten till att kunna duscha. Att använda tvättmaskin och torktumlare till att få rena kläder. Kylen och frysen behövs för vår mat, likaså spisen och diskmaskinen för att underlätta matlagning och disk. För att inte tala om alla våra skärmar som vi använder dagligen, de fullkomligen äter el. 

Ett ganska nytt område som kräver otroligt mycket elektricitet är elbilar. Förändringen har börjat ske gradvis i samhället då elbilar blir allt vanligare. De allra flesta är överens om att det är en positiv utveckling då vi kan dra ned på användningen av fossila bränslen. 

Dock så är det lite knepigare att tanka en elbil än att tanka en vanlig bensinbil. Den stora skillnaden är tidsåtgången. Det tar tid att ladda en elbil, så lång tid att man helst vill ha en egen laddbox hemma. Det är här elektrikern kommer in i bilden. Det behövs nämligen en sådan hantverkare för installation av laddboxen. 

 

elektriker Täby

 

När det finns behov av en laddbox till elbil 

Beroende på vilken elbil man har, eller tänker skaffa, så kan en elektriker hjälpa till att välja ut rätt sorts laddbox. Ofta är det så att elektrikern även behöver dra om elen för att få ledningarna till stället där boxen ska sättas upp. De boxar som är mest att föredra kallas smarta boxar. De är smarta eftersom de används tillsammans med en molntjänst – app – där man ställer in att bilen endast ska ladda på natten.

Att man vill ladda på natten är av framförallt två anledningar. Dels så har många ett elavtal där elen är billigare på natten. Och dels så är det för att under dagtid och kväll är väldigt många apparater som drar mycket elektricitet igång i hemmet. Om man sätter igång laddningen till bilen samtidigt blir elnätet överbelastat. Allt det här har elektriker i Täby koll på när de installerar laddboxar till elbilar.