Olika behov att tillgodose

Olika behov att tillgodose

På grottmänniskans tid brukade stammen samlas runt elden för att värma sig och för att tanka närhet. Tillvaron gick ut på att överleva och att ta hand om varandra var en förutsättning för att själv må bra. Männen gick iväg på jakt och kvinnorna tog hand om hemmet, barnen och matlagningen. På kvällarna satt man runt lägerelden tätt intill och berättade om dagens förvärv. Idag har vi skapat oss ett mer individuellt liv där vi sällan är nära varandra och istället för att tända lägerelden höjer vi temperaturen på elementet.

 

Att tänka på hälsan

Liksom maskiner så har våra kroppar en mängd behov som man behöver tillgodose för att må bra. Man behöver bland annat mat, värme, motion och tid till återhämtning. Och det är just där som man gärna springer ifrån sig. Man plöjer igenom hyllmeter med texter om hur man ska må bra. Hur man ska optimera vår vardag och ta hand om vår kropp. Men ofta leder det till ännu mer stress och att man får mindre tid till en partner, för kärlek och närhet är också grundbehov.  Så hur ska man göra för att få ett härligare liv?

 

 

Viktigt med närhet

Med tid blir ofta kärlekslivet slentrian och man tappar den äventyrslusta och nyfikenhet som man har i början av en relation. Det blir ofta en ond cirkel eftersom svalnande lust för många kvinnor skapar torrhet i slemhinnorna, vilket gör att sexlusten tryter osv. Torrhet är också normalt med ökande ålder så något som inte är konstigt på något sätt och lätt att lösa. Med ett bra glidemedel kan man förändra sitt sexliv på ett kick. Så varför inte göra slag i saken redan ikväll? Överraska din partner med en lång massage och se vart den stigen kan leda till. Njut av varandra och ha en riktigt härlig kväll.