Personliga vardagsrum med fototapeter

På riktigt, vill du verkligen att ditt hem ska se ut som Ikea-katalog? Lika opersonligt som hos vem helst. Det finns ingenting som avslöjar vem som bor i lägenheten eller huset i fråga. När du besöker någon vill du direkt kunna slås av intrycket “wow! Här bor ju såklart Pelle!”. Eller vem det nu än är som bor i bostaden. 

Ett sätt att nå den personliga touch du är ute efter är att tapetsera med fototapeter. Då kan du få dina personliga bilder i form av stora tapetserade motiv på väggen. Ett stort familjefoto av hela familjen kan bli tapetverklighet i vardagsrummet. Då kommer ingen tvivla på vem som egentligen bor i huset.  

Fototapeter kan såklart bestå av mer diskreta motiv också. Kartor, djur och landskap är exempelvis vanligt. Men det är samtidigt motiv som också kan gå i samklang med en viss personlighet. Kartfantasten Kalle ska såklart ha en världskarta bakom soffan. Det kanske inte avslöjar vem som bor hos Kalle, men man kan ändå sambandet mellan Kalle och fototapeterna han har valt. 

 

 

Fantasin sätter gränser

Fototapeter har också den härliga förmågan att i vardagen ta dig till ett ställe du längtar efter. En plats som kanske är otillgänglig eller långt borta, men som du vill ha med dig var du än bor. Du kanske har spenderat en fantastisk period på Hawaii någon gång i ditt liv. Då kan du tapetsera en sliuettkarta över de åtta hawaiianska öarna på väggen. Eller för den delen en skymt av Waikiki-beach i Honolulu. 

Det enda som sätter gränser för dina fototapeter är din egen fantasi. Tänk efter vad du vill ha. Vad som är viktigt för dig och som du vill se på dina väggar. Det är nummer ett. Nummer två är att ta kontakt med en leverantörs av fototapeter. Men det är ganska enkelt. På nätet finns ett enormt utbud.