kartongförslutare

Vad är en kartongförslutare?

Vad är en kartongförslutare?

editorial

Vad är en kartongförslutare?

Kartongförslutare är en viktig del av förpackningsindustrin. De används för att resa upp och försluta lådor eller andra behållare för att sedan fyllas med produkter och fraktas från en plats till en annan. Kartongresare arbetar som namnet avslöjar uteslutande med kartong och wellpapp. 

Wellpapp är ett material som används i många olika förpackningar. Det tillverkas av två lager papper – ett foder och ett medium – som limmas ihop och sedan pressas till en wellpappform. Detta ger materialet styrka och styvhet, vilket gör det idealiskt för användning i förpackningsprodukter.

Det finns två typer av wellpapp – kraftliner och testliner. Kraftliner tillverkas av 100 % jungfrulig trämassa, medan testliner tillverkas av en blandning av återvunnet papper och jungfrulig trämassa. Kraftliner är starkare och styvare än testliner, vilket gör det till det bästa valet för många förpackningstillämpningar.

kartongförslutare

Kartong och wellpapp inte samma sak

Kartong är en typ av wellpapp som är särskilt utformad för användning i förpackningsindustrin. Den är tillverkad av ett höghållfast material som är belagd med ett speciellt harts. Detta gör materialet extremt starkt och motståndskraftigt mot skador, vilket gör det till det perfekta valet för användning vid exempelvis transport av ömtåliga föremål

Det finns många olika typer av kartongförslutare, var och en utformad för specifika ändamål. 

Det viktigaste att tänka på när du väljer en kartongvagn och tillhörande resare och förslutare är vilken typ av produkt du ska transportera. Det du också ska ha i åtanke är flödet i själva maskinen. Hur många lådor eller kartonger kan den klara av i timmen. Det ska givetvis vara så högt antal som möjligt. Och helst ska så mycket som möjligt vara automatiserat och det ska krävas så lite mänsklig inblandning som möjligt.

I de tillfällen som en operatör behöver jobba med maskinen så är det så klart viktigt att fokusera på ergonomi. Maskinen ska vara utformad så att operatören kan arbeta bekvämt och säkert. Lundgren Machinery har en rad maskiner som uppfyller ovan nämnda krav.