Ögonläkare Stockholm

Varför du inte bara behöver en optiker utan även ögonläkare i Stockholm för att bevara din syn

Varför du inte bara behöver en optiker utan även ögonläkare i Stockholm för att bevara din syn

editorial

Vänta inte tills din syn sviktar med att boka en tid hos ögonläkaren. Optiker, oftalmologer och optometrister hjälper oss att bibehålla vår syn genom att undersöka våra ögon och skriva ut glasögon eller kontaktlinser vid behov. Även om alla tre är yrkesverksamma inom synvårdsbranschen har de var och en av dem olika roller som inte bör förbises. Läs vidare för att få veta varför du behöver både en optiker och en ögonläkare för en komplett ögonhälsovård.

 

Optikern är den första försvarslinjen när det gäller ögonvård. Optiker har utbildats och certifierats för att anpassa glasögon och kontaktlinser samt reparera befintliga bågar och linser. De kan också ge råd om hur man rengör och bär glasögon eller kontaktlinser på rätt sätt. Optiker är kvalificerade att diagnostisera synproblem och kan glasögon eller kontaktlinser.

 

Många olika titlar och specialistområden

Optometrister är ögonspecialister som utför omfattande ögonundersökningar och syntester, diagnostiserar vanliga synproblem som närsynthet, långsynthet, astigmatism och presbyopi och skriver ut korrigerande glasögon. Optometrister behandlar också ögonsjukdomar som glasögon och kontaktlinsrelaterade problem, ögoninfektioner, inflammationer och torra ögon. Optometrister kan diagnostisera och behandla vissa kroniska sjukdomar som glaukom, grå starr och diabetisk retinopati.

Ögonläkare Stockholm

Ögonläkare är läkare som specialiserar sig på ögonvård. De tillhandahåller omfattande ögonundersökningar, diagnostiserar en mängd olika synproblem, och kan också diagnostisera och behandla allvarliga ögonsjukdomar. Ögonläkare är kvalificerade för att utföra olika typer av operationer, t.ex. katarakt- eller glaukomkirurgi, laserkirurgi för synkorrigering och operation för näthinneavlossning. De kan också vid behov hänvisa till andra medicinska specialister.

 

Oavsett vilken typ av ögonvård du behöver, är både optiker och ögonläkare viktiga för att skydda din syn. Se till att besöka en ögonläkare i Stockholm regelbundet för förebyggande vård och behandling av eventuella synproblem. Med hjälp av dessa yrkesmän kan du vara säker på att dina ögon kommer att förbli friska och att du kommer att kunna njuta av en klar syn i många år framöver.