Kontoret - Företagets hjärta

Kontoret – Företagets hjärta

Tusentals svenskar går till ett kontor varje dag. Oavsett vad de jobbar med på kontoret har de alla en sak gemensamt: de spenderar mycket tid i en och samma byggnad. Kontorslandskap kan lätt kännas lite kvävande och tråkiga. Därför är det viktigt att kontorsmiljöer är anpassade och trivsamma, så tiden där känns givande och produktiv och den där känslan av instängdhet undviks. Men hur skapas en trivsam och väl fungerande kontorsmiljö? 

 

 

Förutsättningar för ett trivsamt kontor

En trivsam arbetsmiljö handlar inte bara om trevliga kollegor utan kontorsmiljön i sig är också viktig. Vad ett trivsamt och inspirerande kontor innebär i praktiken beror naturligtvis på vad företaget i fråga arbetar med och de enskilda anställdas behov. Något som är gemensamt för alla kontor är dock vikten av att kontoret är rent och städat. 

 

Ett rent och snyggt kontor ger energi och inspiration till de anställda samtidigt som det säkerställer att luften är ren och hälsosam. Det är en viktig förutsättning för att minska antalet sjukdagar och underlättar så att alla på företaget kan hålla energin uppe långt in på eftermiddagarna. En rörig och smutsig kontorsmiljö kan upplevas som stressande och distraherande för många och det kan störa i arbetet.

 

Genom att exempelvis hjälpas åt att plocka ur diskmaskinen, torka köksytor och vattna blommor som ser lite dystra ut i soliga fönster kommer man långt, men det behövs också regelbunden och grundlig städning. Det är där en extern städfirma kommer in i bilden.

 

Hitta en städfirma 

Om du är i behov av kontorsstädning i Stockholm kan Stockholms Allstäd vara för dig. De har erfarenheten och expertisen som behövs för att erbjuda anpassad och noggrann städning av alla typer av kontor i stockholm. De utgår från varje kontors behov och de kan erbjuda städning på regelbunden basis eller mer sällan alternativt under en viss period.